Ilmalämpöpumpun huolto ja korjaus

Ilmalämpöpumpun huolto säännöllisesti varmistaa laitteelle mahdollisimman pitkän käyttöiän. Puhdas pumppu toimii myös tehokkaammin ja taloudellisemmin, kun sen energia ei kulu huoneilmasta kertyvän pölyn läpi puhaltamiseen. Sisäyksikön lisäksi ulkoyksikkö on hyvä puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti, erityisesti jos yksikkö altistuu hiekkapölylle, runsaalle siitepölylle tai muille toimintaa haittaavalle epäpuhtaudelle.

Työskentelemme pääsääntöisesti Kouvolan ja Kotkan ympäristössä. Voit varata huolto- tai korjausajan kätevästi suoraan kotisivujen kautta, mikäli tiedät jo millaisen huollon tarvitset. Muussa tapauksessa voit olla yhteydessä, niin autamme!

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppu on suosittu osa kotien, taloyhtiöiden, liiketilojen ja hallien lämmitysjärjestelmää. Eniten käytössä on pumppuja jotka sekä lämmittävät että viilentävät, mutta laitteen voi valita myös pelkästään viilentävänä tai lämmittävänä. Modernit ilmalämpöpumput ovat hiljaisia, tehokkaita ja pitkäikäisiä, mutta täyden hyödyn saadaksesi ilmalämpöpumpun huolto täytyy tehdä säännöllisesti.

Voiko ilmalämpöpumpun huoltaa itse?

Osan ylläpitävistä huolloista voi tehdä itsekin, vaikka ei olisi koulutettu sähkäri tai IV-alan ammattilainen. Esimerkiksi ilmalämpöpumpun suodattimen puhdistus on helppo tehdä omin avuin, ja suodattimen puhtaudella on suora vaikutus pumpun tehokkuuteen. Suodatin puhdistetaan mielellään vähintään kerran kuussa, tarvittaessa useammin jos huomaat suodattimen tukkeutuvan nopeasti. Jos pumppu on tilassa jossa on lemmikkieläimiä, tupakoidaan, valmistetaan ruokaa tai kyseessä on autotallin tyyppinen tila, tarvitsee suodatin todennäköisesti tiheän puhdistusvälin pysyäkseen puhtaana. Ilmalämpöpumpun suodattimen voi imuroida tai tarvittaessa huuhdella vedellä, jos imuroimalla ei tule riittävän puhdasta jälkeä.

Sisäyksikön lisäksi on tärkeää muistaa ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö. Vaikka yksikön ympärillä olisi suojakotelo, tulee ulkoyksikkö silti säännöllisesti tarkistaa erityisesti propellien liikettä haittaavien roskien varalta.

Kun ilmalämpöpumppua käytetään myös viilentämiseen, on omistajan vastuulla tarkistaa kondenssiveden ohjautuminen. Sen lisäksi että kondensivettä ei kannata vain valuttaa parvekkeelle tai autokatoksen pohjalle, on kondenssiveden määrä suora merkki pumpun toiminnasta – mitä vähemmän vettä valuu, sitä paremmin pumppu toimii. Kondenssiveden voi joko kerätä astiaan tai ohjata suoraan viemäröintiin tai kaivoon.

Jätä nämä pumppuhuollot ammattilaiselle

Useimmat ylläpitohuollot voi tehdä turvallisesti itse, mutta osa ilmalämpöpumpun huolloista on parempi jättää koulutetulle ammattilaiselle.

Ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus on ammattilaiselle kuuluvaa työtä. Lamellit taipuvat herkästi, ja taipuneet levyt haittaavat ilmavirtausta, heikentäen suoraan pumpun tehoa. Lamellien puhdistus kuuluu meiltäkin saatavaan puhdistushuoltoon. Sisäyksikössä puhdistusta vaativat myös plasma- ja hienosuodatinkasetit, jotka pestään normaalisti noin kolmen kuukauden välein ja vaihdetaan uusiin vuoden tai parin käytön jälkeen. Kasettien takana on vielä kennosto, joiden pesu on myöskin ammattilaisten työtä. Ilmalämpöpumpun kennosto pestään normaalisti 3-5 vuoden välein, tarvittaessa useammin jos pumppu on nopeasti likaantuvassa paikassa tai näkyvästi likainen. Esimerkiksi yritystiloissa, autotallissa tai keittiössä oleva pumppu vaatii todennäköisesti tiheämmän pesuvälin.

Ammattilaisella on oikeat pesuaineet ja välineet ulkoyksikön huolelliseen pesuun. Pintapölyt voi harjata itse, mutta ilmalämpöpumpun ulkoyksikön pesu on parempi jättää tekijälle joka tietää mitä aineita on turvallista käyttää.

Ilmalämpöpumpun korjaus

Kun pumppu ei enää toimi oikein, pitää outoa ääntä tai ei käynnisty lainkaan, tarvitaan todennäköisesti pelkän huollon sijaan ilmalämpöpumpun korjaus. Korjaukseen liittyy komponenttien vaihdot, kuten puhellinmoottorin, anturin tai ohjauskortin vaihdot. Meiltä saat tilattua pumpun korjauksen selkeällä tuntihinnoittelulla.

Läpinäkyvä hinnoittelu

Kun tilaat ilmalämpöpumppuun liittyvät työt meiltä, tiedät tarkalleen, mistä maksat.

Huomaathan, että Kouvolan keskustan ulkopuolella tehtävistä töistä veloitetaan kilometrikorvaus.

Varaa ilmalämpöpumpun huolto

Valitse alue:

Lähetä

Lähetettyäsi lomakkeen pyrimme olemaan sinuun yhteydessä, mikäli työ sitä vaatii.

Varattuasi ajan olemme joka tapauksessa tulossa, ja voit ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla herää kysyttävää.

Lähetä

Lähetettyäsi lomakkeen pyrimme olemaan sinuun yhteydessä, mikäli työ sitä vaatii.

Varattuasi ajan olemme joka tapauksessa tulossa, ja voit ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla herää kysyttävää.

Lähetä

Lähetettyäsi lomakkeen pyrimme olemaan sinuun yhteydessä, mikäli työ sitä vaatii.

Varattuasi ajan olemme joka tapauksessa tulossa, ja voit ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla herää kysyttävää.

Ota meihin yhteyttä!

Yhteystietomme

Yhteydenottolomake

Voit ottaa alla olevalla lomakkeella meihin yhteyttä jos sinulla on kysyttävää tai haluat pyytää tarjouksen.

Mikäli asiasi koskee asennusta, voit soittaa meille numeroon 044 9711 780 (arkisin klo 9-15).